Mozzarulla

Mozzarulla

Juustomato

”Syö juustoa, se tekee tukevaksi”

Ainekset

  • 600 g vettä
  • 10 g hiivaa
  • 40 g hunajaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 10 g maldon suolaa (laita enemmän)
  • 50 g ruisjauhoja
  • 800 g vehnäjauhoja
  • 250 g mozzarellaa

Valmistusohje

Sekoitetaan vesi, hiiva, ruisjauhot ja hunaja. Annetaan odottaa sen aikaa, että pilkotaan mozzarellapallerot pieniksi paloiksi.
Lisätään vehnäjauhot, öljy ja vaivataan käsin reilut 10 minuuttia. Suola mukaan (Arvioin suolan tarpeen väärin, laitoin 10 grammaa, 15-20 g on varmasti parempi). Vaivataan viisi minuuttia ja sitten taikina tunniksi nousemaan.

Kipataan taikina leivonta-alustalle ja painellaan kasaan. Taikina taputellaan ja käännellään, tai kai sen voi kauliakin, isoksi noin sentin paksuiseksi levyksi. Ripotellaan mozza-palat taikinan päälle niin, että reunoihin jää vapaata taikinaa. Nyt vain varovasti käännellään taikina rullaksi ja nipistetään päät kiinni ja käännetään leivän alle. Nostetaan leipä uunipellille leivinpaperin päälle niin, että saumakohta jää pohjalle.

Leivän annetaan nousta reilusti puoli tuntia ja paistetaan vähintään saman verran 201-asteisessa uunissa.

Lopputulos oli hyvä, vaikka vähän jäi suolaa kaipaamaan. Mozzarella on mieto juusto, joten sen maku ei varsinaisesti tule leivässä esiin, mutta leivän koostumukseen se kyllä vaikuttaa. Kenties ripaus mustapippuria juuston päälle tai valkosipuliöljy olisi tuonut makuun hiukan enemmän potkua. .Kommentoi