Muhkeanpuoleiset rapeat reikäleivät

Muhkeanpuoleiset rapeat reikäleivät

Muhkeanpuoleinen reikeli

”No se reikähän osu suht keskelle.”

Ainekset

  • 600 g vettä
  • 25 g hiivaa
  • 20 g fariinisokeria
  • 250 g ruisjauhoja
  • 600 g vehnäjauhoja
  • 25 g sulatettua rasvaa
  • 15 g suolaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva veteen ja anna oleentua 5 minuuttia. Sekoita sokeri, jauhot, suola ja rasva nesteeseen, anna levätä vartin verran liinan alla. Ota taikina pöydälle ja vaivaa käsin 15-20 minuuttia. Laita taikina kulhoon, peitä liinalla ja anna nousta tunnin verran.

Kippaa noussut taikina alustalle ja leikkaa se kahtia. Vaivaa ilmat pois ja taputtele taikinan puolikkaat pyöreiksi parin sentin pyörylöiksi. Tee leipiin reiät esimerkiksi reilun kokoisella kahvikupilla tai pienellä jälkiruokakulholla. Itse halusin leipiin isot reiät, joten käytin crème brûlée-vuokaa. Anna leipien nousta vielä puolisen tuntia liinojen alla ennen kuin laitat uuniin.

Paista reikäleipiä 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 30-40 minuuttia. Tarkkaile leipien väriä ja kypsyyttä.

Tämän reikäleivän alkuperäinen resepti kulkee nimellä Maatalon reikäleipä, jota modifioin vähän omaan makuuni sopivammaksi.Kommentoi