65g Bakeryn tarina

Jokaisella ihmisellä on haaveensa, yksi omistani on pieni leipomo jonkun suuren kaupungin kapealla kujalla. Sellainen, josta voisi hakea aamulla tai kotiin palatessaan uunituoretta leipää. Sellainen, jonka pieneen baariin voisi pysähtyä aamiaiselle ja syödä lounaaksi panninin, piadinan, uunituoretta focacciaa tai vaikka pari palaa kaupunginosan parasta pizzaa.

Haaveet ja elämän realiteetit ovat kuitenkin harmillisen usein eri linjoilla keskenään, joten ratkaisut on tehtävä jalat tukevasti maassa. Pelkkänä harrastelijaleipurina ja leipomoyrittämisestä mitään ymmärtämättömänä en voi perustaa unelmieni kivijalkaleipomoa, joten kutistin idyllisen korttelileipomoni biteiksi ja pyörittelin bitit blogiksi.

65g Bakeryn paikalla toimi useamman vuoden ajan Leipäblogi Noin 65g. Tämä uusi blogini onkin oikeastaan suoraa jatkumoa edeltäjälleen, nyt kattaus on vain laajempi ja toteutus toivottavasti aiempaa viihtyisämpi. Jatkossa tarjolla on leipäohjeita ja muita reseptejä, jotka olen itse kokeillut vähintään kertaalleen, monesti useammankin kerran. Pyrin siihen, että kaikki blogissa julkaistut reseptit olisivat ohjeita seuraamalla kenen tahansa toteutettavissa. Ainoa vaatimus on, että ohjeistusta on ajoittain osattava soveltaa omaan keittiöön sopivaksi.

Aikaisempaan Noin 65g-blogini sivupalkin lyhyeen kuvaukseen olin kirjoittanut näin:

Olen hyvää ruokaa ja vielä parempaa kahvia arvostava nelikymppinen itseoppinut turkulainen harrastelijaleipuri.

Mielestäni herkullinen leipä ei synny sattumalta. Leipä on kokonaisuus, joka on toisiinsa peräkkäin liittyvien palojen looginen lopputulos. Se voi syntyä hioutumalla pitkästä perinteestä tai se voi olla tarkkaan harkittujen palasten yhdistelmän ja useiden kokeilukertojen summa.

Vanha kuvaus saa kelvata, vaikka onkin aika suppeasti sanottu ja ehkä myös hiukan pompöösi.

65g Bakery-blogin lisäksi julkaisen Trattoria da Erminio -nimistä italialaiseen koti- ja katukeittiön antimiin keskittyvää blogia Myllyn Parhaan sivustolla.
Siirry Trattoria da Erminio-blogiin tästä.

Olen myös kertonut itsestäni hiukan laajemmin kotimaisen Virgino Rypsiöljyn haastattelussa.
Avaa haastattelu Virginon sivuilta tästä.

Voit seurata 65g Bakeryn julkaisuja myös Instagramissa @65g_bakery.

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä niin lähetä sähköpostia osoitteeseen noin65g@gmail.com tai viestittele ja kommentoi Twitterissä / Instagramissa @ebrman.
Olen avoin myös yhteistyöehdotuksille, haastattelupyynnöille ja laatimaan leipiin liittyviä reseptejä tai artikkeleita.

Ole siis tervetullut 65g Bakeryyn, toivottavasti viihdyt. Jos voisin, tarjoaisin kupin sisilialaista espressoa ja vastapaistettua leipää.

– Eki / 65g Bakery